In aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten van 2 maart 2011 buitelden landelijke politieke kopstukken over elkaar heen bij programma's als Koffie Max en Koffietijd. Allemaal om iets van de mens achter de politicus te laten zien in de hoop zo sympathie van de kiezer te winnen en zo zieltje / stemmen voor hun partij binnen te halen. En aangezien je van het gemiddelde debat, verkiezingsprogramma of (beleids)nota als kiezer toch meestal niets wijzer wordt zal deze trend van verpersoonlijking van de politiek zich de komende jaren waarschijnlijk doorzetten. Redactie BGE verwacht dan ook bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 een eigen Emmense Koffietijd. Wij zien het al helemaal voor ons.

Een PvdA lijsttrekker Bouke Arends die dan onthult op jeugdige leeftijd in het landsbelang gekozen te hebben voor een politieke (PvdA) carrière en daarom een veelbelovende  carrière als profvoetballer te hebben opgegeven. Die tevens aangeeft dat altijd gelijk hebben (willen hebben)  toch wel een eenzaam bestaan is, maar dat hij deze opoffering voor het landsbelang over heeft.

LEF! lijsttrekker Harry Leutscher die aangeeft dat hij al zijn geld heeft weggeschonken, zodat hij echt een beroep moet doen op echte creativiteit. Dat dit ook zijn inlevingsvermogen in de onderkant van de samenleving heeft vergroot en dat hij voor het milieu nu alleen nog maar geestelijke vliegreizen maakt.

BGE partijleider Wim Halm die aangeeft wat hij wel niet allemaal voor moois zou gaan bouwen als de gemeente Emmen welstands- en vergunningsvrij zou zijn. Dat hij dan direct de politiek zou verlaten om te bouwen, te bouwen en te bouwen.

DOP voorman Ton Schoo die aangeeft door middel van een taartjes dieet 50 kilo te zijn afgevallen en zich nu bijna te jong voelt voor een Ouderen Partij. 

Christen Unie kopman Henk Huttinga die onthult dat onder het  brave huisman imago soms toch een echte avonturier schuilgaat en die vertelt dat hij soms stiekem de raadsstukken niet leest.

D66 lijsttrekker Carmen Hoogeveen die aangeeft dat zij als gezelschapsmens, komend uit een groot gezin, veel overeenkomsten ziet tussen Ganzenborden en raadswerk. En vertelt wat voor haar een wilde en avontuurlijke vakantie inhoudt.

Lijsttrekker Rene van der Weide van Wakker Emmen die vertelt dat het leven van een pas getrouwde jonge man over rozen gaat (of niet) en dat hij nu in een levensfase zit dat hij meer antwoorden heeft dan vragen en dat dit zowel privé als in de politiek zijn leven heeft veranderd.

VVD kopvrouw Nynke Houwing die vertelt hoe en wanneer haar bijnaam "Kontje Houwing" is ontstaan en dat ze ondanks 4 jaar wethouderschap vindt dat ze nog steeds probeert een gewone hardwerkende vrouw te zijn die soms boven en soms naast de mensen staat.

GroenLinks prominent Jan Dijkgraaf die vertelt dat een beeldschermallergie hem tegenwoordig noodzaakt alles weer met papier te doen en dat hij daar als milieu bewust persoon zich erg schuldig over voelt. Dat zijn vroegere twittervrienden vanwege zijn beeldschermallergie hem niet in de steek hebben gelaten en hem nu regelmatig kaartjes per post toesturen.

SP prominent Marika Vrolijk die aangeeft waarom zij een tijd geleden definitief besloten heeft om als een echte Pippi Langkous door het leven te gaan en die vertelt over wat zij als bezorgde moeder vindt van de groupies die rondhangen bij de band  "Disagreement" van haar oudste  zoon.

CDA prominent en wethouder Jan Kuper die bij uitzondering vraagt om het te mogen hebben over de politiek, omdat hij in de politiek al zoveel praat over zijn privé zaken (Hond, vakantie, vrouw etc.)

U zult zich misschien nu afvragen wie de Emmense, Myrna Goossen, Loretta Schrijver of Quinty Trustfull zal zijn die de Emmense koffietijd in 2014 zal gaan presenteren?

Redactie BGE stelt voor dat er voorafgaand in een Idols achtige opzet een afvalrace zal plaatsvinden tussen Marc Bootsgezel (DvhN), Jan Willem Horstman (DvhN), Gert Meijer (DvhN), Margriet Benak (RTV Drenthe), Andries Ophof (RTV Drenthe), Anthon van der Neut (RTV Drenthe), Martin Laning (Radio Emmen - RTV Drenthe), John Schiphouwer (emmen.nu), Koos Heeres (emmen.nu) en Lisa da Licho (emmen.nu). Dat zijn dus 9 afleveringen inclusief finale.

U hebt als burger en kiezer nu een inkijkje in hoe de politiek in 2014 bij de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen kan en / of zal zijn. En wees eens eerlijk: het mag en moet toch ook anders dan zoals het nu gaat? En wat de heren en dames van de Emmense politiek vinden van deze ontwikkeling? Ach voor uw stem doen ze (bijna) alles, dus daar zal het probleem niet liggen. Dus als u het als burger en kiezers wilt, of als politici denken dat u het wilt,  zal er in de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen 2014 een Emmense koffietijd zijn.

Redactie BGE