W.W.W. (Wim) Halm
 Kanaal B ZZ 41
 7881 NB Emmer-Compascuum
 Tel (0591) 35 35 07
 E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">'+addy_text93096+'<\/a>'; //-->
 
 

Bent u een rasechte Emmenaar?
"Dat klopt. Ik woon mijn hele leven al in Emmen. Ik ben geboren in Emmerschans en woon nu in Emmer-Compascuum."

Wat is uw burgerlijke staat?
"Ik ben getrouwd met Gordana Zivkovic. We hebben twee kinderen waar ik apentrots op ben: Yolanda van 36 en André (34). Ze zijn beiden afgestudeerd aan de universiteit van Groningen.

 

Wat doet u naast uw raadswerk?
"Ik heb een renovatie- en onderhoudsbedrijf en doe alle klussen in en om het huis. Bijna alles wat ik zie, kan ik zelf maken of namaken. Zo heb ik een driespaakwielen van hout gemaakt waar mijn zoon op heeft gefietst bij de WSV Emmen. Eigenlijk ben ik altijd wel bezig, het is te veel om op te noemen."

 

Hoe is uw politieke carrière tot nu toe verlopen?
"In 2001 heb ik een eigen politieke partij opgericht uit onvrede met het beleid van de gemeente. Het jaar daarna zijn we met BGE voor het eerst in de raad gekomen. Ik begin nu aan mijn derde raadsperiode. Mijn drijfveer toen en nu is het aanpakken van onrechtmatigheden. Ik kan niet tegen onrecht. Daarom ben ik ook een groot fan van Charles Bronson. Ik heb bijna al zijn films gezien. Een gezicht met een uitstraling van ‘ik laat mij geen oor aan naaien'. Fantastisch! Op z'n achtste is hij al gaan werken in een steenkolenmijn. Ik ben in zo'n mijn geweest om te zien en te horen hoe zwaar het werk was."

 

Wat is uw passie?
"Politiek, anders zat ik hier niet voor de derde keer! Verder mag ik graag motorrijden. Ik hou van het gevoel van vrijheid. En van hard rijden. In Duitsland kan ik wat dat betreft mijn hart ophalen. Geen snelheidsbeperkingen, geen verkeersdrempels en de binnensteden zijn goed te bereiken. Thuis heb ik nog een oude Mazda RX7 staan die ik wil opknappen. Dat komt er nu niet van; de politiek neemt te veel tijd in beslag. Verder kan ik erg genieten van vogels in de tuin. Dit jaar hebben we een nestje van een staartmees in de tuin, hartstikke leuk. Hoe ouder ik word, hoe meer respect ik krijg voor de natuur en hoe meer ik ervan kan genieten. Walsrode in Duitsland heeft mijn inziens de mooiste vogelpark van Europa."

 

Wat zijn de sterke en minder sterke punten van de gemeente?
"Het mooie van Emmen vind ik de ruimte, de natuur en vanuit historisch oogpunt de hunebedden. Het is jammer dat we te weinig doen om hier toeristen naar te trekken. De promotie kan beter. Minder sterk vind ik dat hier niets gebouwd kan worden zonder landelijke subsidies. Het is te veel gericht op geld: het hele bedrijfsleven wordt gesubsidieerd. We moeten stoppen met dure prestige projecten en niet meer geld uitgeven dan er binnen komt."

 

Waar gaat u zich hard voor maken de komende tijd?
"Dat zijn eigenlijk dezelfde punten als bij oprichting van BGE. Ik vind dat er een eind moet komen aan de betutteling van de regelgeving in de woningbouw, in het bijzonder die van de welstandscommissie. Verder vind ik het belangrijk me in te zetten voor kleine zelfstandigen. Die moeten net zo veel subsidie krijgen als de grote jongens: iedereen is gelijk!"

 

Naast wie zou u tijdens een lange vliegreis willen zitten?
"Naast twee dunne mensen, hahaha"

 

Welk nieuws van de afgelopen tijd heeft indruk op u gemaakt?
"De milieuramp in Mexico. Die oliemagnaat zou de olie met een paplepel op moeten eten! Ik denk dat ze te weinig afsluiters op de leidingen hebben geplaatst. Zo te zien hebben ze de risico's onvoldoende ingeschat. Het is een vreselijk verhaal. Ik tank in ieder geval nooit meer bij BP."

 

Waar wordt u vrolijk van?
"Als het mooi weer is. Dat je gezond bent en weer aan het werk kunt gaan. Verder vind ik het fijn dat mijn kinderen het zo uitstekend doen."

 

Wat zou u doen met één miljoen?
"Bij mijn andere miljoenen op de bank in Zwitserland zetten, haha. Nee hoor, ik zou daarmee mensen willen helpen die moeilijk aan een baan komen. Mensen die wel willen werken, maar nu geen kans krijgen. Dat lijkt me mooi."

 

De vijf favorieten van Wim
a) Liedje: Nederlandstalig zoals ‘Brabant' van Guus Meeuwis
b) Film: Alles van Charles Bronson zoals Death Wish
c) Eten: Asperges
d) Website: http://www.telegraaf.nl/
e) Vakantiebestemming: het Victoria-eiland en het regenwoud in Canada: als je geluk hebt, dan regent het er ook. Dat land heeft veel indruk op mij gemaakt.