Wim Halm is er stil van. Voor de tweede keer is het raadslid van Burgerbelangen Gemeente Emmen (BGE) in een reactie op de website Emmen.nu beschimpt. Wederom stapt Halm naar de politie.

Onder pseudoniem 'B.E. Terweter' werd Halm beticht van het mishandelen van zijn vrouw, uit huis schoppen van zijn zoon en het verduisteren van 20.000 euro gemeentegeld. De reactie werd besloten met de betiteling 'psychopatische hufter'.  Het is de tweede keer dat het raadslid stappen onderneemt tegen een nare reactie op Emmen.nu.

Halm pikte vorig jaar december niet dat 'ProvincieDrenthe' hem een 'onschuldige dorpsgek' noemde, die rekeningen niet zou betalen en in zijn eigen huis de ruiten ingooide om daar van te profiteren. Het OM deed een schikkingsvoorstel van 500 euro aan de auteur: oud-raadslid en ex-collega Gerrit Mans van BGE. Met de schikking kan Mans verdere strafvervolging voorkomen.

Onder dat bericht op Emmen.nu verscheen dinsdagavond volgens Halm een nog grovere en brutalere reactie. 'Daar zijn geen woorden voor. Dit is zo ver beneden peil. Alle normen en waarden zijn van de wereld. Ik weet niet waar het vandaan komt, dat laat ik onderzoeken', vertelt een strijdbare Halm. 'Mensen moeten weten hoe ver ze in deze dingen kunnen gaan.'

Halm verstuurde dinsdag zelf het persbericht, waarin hij melding maakte van de schikking van het OM. Ook liet hij weten bij het gerechtshof in Leeuwarden verdere vervolging in te stellen om de geleden schade te verhalen.

Want in zijn ogen is 500 euro geen gepaste straf. "Ik vind het niks, een lachertje. Een ad-vertentie plaatsen is nog duurder. Veel mensen lezen zo'n reactie. En wat denk je dat dit betekent voor mijn familie, waar onwaarheden over worden gezegd. Op smaad in de hoogste categorie staat een boete van 24.000 euro en een gevangenisstrafvan twee jaar. Ik vind dat justitie dit soort mensen gewoon twee jaar vast moet houden.'

bron Emme.nu