BECKUM De illegale kap van zes grote eiken bij het terrein van voetbalclub TVO gaat de Beckumse vereniging veel geld kosten: 32.000 euro.

De bomen werden vorig jaar december illegaal omgezaagd door leden van TVO. De gemeente Hengelo eist nu dat er 32 nieuwe bomen worden geplant met een omtrek van 18 tot 20 centimeter.

Daarmee is een bedrag gemoeid van 32.000 euro. De gemeente Hengelo heeft dat gisteren laten weten aan voorzitter Arend ten Barge van TVO. Ook voorzitter Bennie Goselink van het kerkbestuur en wethouder Guklo Weber waren bij dat gesprek aanwezig. De bomen stonden op grond die eigendom is van het kerkbestuur. Dat had part noch deel aan de kap. We hebben besloten om bestuursrechtelijk te handhaven en eisen compensatie volgens de bomen verorden ing', zegt Henk Jan Tromp, hoofd wijkzaken van de gemeente.

De nieuwe bomen moeten zoveel mogelijk rond het terrein van TVO worden geplant.
De eis tot herplant en het fikse prijskaartje hakken er behoorlijk in bij TVO, dat de verantwoordelijkheid op zich heeft genomen voor de gevolgen van de kap. Dat is wel even schrikken. Maar eigenlijk hadden we het ook wel verwacht", zegt
TVO-voorzitter Arend ten Barge. Hij laat weten dat de club een bedrag van 32.000 euro zo een-twee-drie niet op tafel kan leggen. Daar gaan we ons nu intern op beraden.' Mogelijk, zegt Ten Barge, dat door zelfwerkzaamheid van de leden het
bedrag nog verminderd kan worden.
De bomen zijn gekapt door TVO-leden. ,Ze voelen zich heel belabberd", zegt Ten Barge over de daders.

(Hoezo met twee maten meten. In Emmen kost een heel bos kappen 5000 euro)