De onthulling in deze krant dat de burger  Wim Halm uit Emmer-Compascuum, tevens fractievoorzitter van de politieke partij Burgerbelangen Gemeente Emmen (BGE), VVD-wethouder Harm Brummel in het geniep heeft afgeluisterd over een privé aangelegenheid (de bouw van appartementen in een bedrijfsloods), heeft de gemoederen de afgelopen dagen danig bezig gehouden.  
 Een daarop volgend opiniestuk van DvhN verslaggever Gerard de Kleine schoot met name bij tientallen BGE leden in liet verkeerde keelgat. Jos van Hees (D66) maakte met lang daarna op zijn weblog gehakt van de handelwijze van Halm. 0p dit nieuwerwetse elektronisch dagboek  vlogen voor en tegenstanders van Halm elkaar in de haren.
  Vooral de ongezouten reactie van het VVD raadslid Saymond Ripassa deed in kleine kring veel stof opwaaien. "Hij (Wim Halm) kan zich beter gaan kaalscheren.' Daarmee drukte hij Halm, aldus diens withete aanhangers volstrekt ten onrechte in de hoek van fascisten en gelijksoortige groeperingen van twijfelachtig allooi. Ripassa: "Welnee. Halm zie ik .als een gabber, een nietszeggend figuur die zich stelselmatig tegen de samenleving afzet," Al die opwinding was natuurlijk creatief  voer  voor  politiek tekenaar.  Gerrit Saadloos verbonden aan de socialistische Partij Emmen. In zijn spotprent nemen de drie kopstukken van BGE, overeenkomstig eeuwenoude traditie, de boodschapper van het nieuws flink de maat.