Kleine subsidie kan van grote waarde zijn’ 

 

Dat belangrijke winkelcentra zoals Emmen en Klazienaveen geen openbare toiletten hebben die ook na winkeltijd zijn te gebruiken, is BGE al jaren een doorn in het oog. Gelukkig steunde de hele raad een motie van BGE om het college aan te sporen te zorgen dat deze openbare toiletten er nu echt gaan komen.

 

 

De overvloed van alleen maar positieve berichten vanuit het gemeentehuis over de gemeente vindt BGE een slechte zaak. Een te eenzijdige berichtgeving is niet goed voor de democratie. De tijd bleek echter nog niet rijp voor het BGE - voorstel voor een fonds voor lokale en regionale journalistiek.

 

Kleine subsidies moeten niet tot te veel administratief werk leiden. Maar alle kleine subsidies zomaar afschaffen, is het andere uiterste. Wij vinden dat dat niet kan, want wat met kleine bedragen wordt georganiseerd kan van grote waarde zijn, zoals de 4 mei-dodenherdenkingen.

 

Het totale pakket van de begroting was voor BGE aanleiding om tegen te stemmen. Behalve bepaalde beleidskeuzes waar BGE niet achter staat, zet BGE ook vraagtekens bij de betrouwbaarheid van bepaalde cijfers. Maar ook BGE begrijpt dat er bezuinigd moet worden en er niet meer kan worden uitgegeven dan er binnenkomt.

 

 

Burgerbelangen Gemeente Emmen (BGE), Wim Halm