Geachte wethouder Jumelet,

Beste Henk,

 

Hierbij wil ik reageren op jouw twitterbericht va 28 maart 2011 met de volgende tekst.

 

"Citaat van kind: ikke zelf doen! Bijstandsgerechtigde: gemeente moet het voor me doen! Waar is het fout gegaan..... 2:53 PM Mar 28th via Twitter for BlackBerry®"

 

Het college heeft het standpunt dat wat individuele wethouders twitteren een privé zaak is en geen opvatting van het gehele college is. Als het gaat om het bekritiseren van andere politieke partijen of politici kan ik mij daar in vinden. Wie niet tegen een stootje kan moet niet in de politiek gaan.

 

Echter, dit twitterbericht van jou gaat over een doelgroep waar de gemeente verantwoordelijk voor is. De doelgroep bijstandgerechtigden maakt ook nog eens onderdeel uit van jouw portefeuille.

 

Ik vind het ongepast en onacceptabel dat een wethouder sociale zaken zo denkt over een kwetsbare groep waar hij voor verantwoordelijk is ook nog eens publiekelijk de gehele groep in een negatief daglicht stelt. Ik heb ook van meerdere burgers reacties ontvangen dat zij dergelijke uitlatingen van een verantwoordelijk wethouder ongepast en onacceptabel vinden.

 

 

Ik zou je hierbij willen vragen om met een openlijke en publiekelijke verklaring te komen waarbij je afstand neemt van wat je gezegd hebt in je twitterbericht over bijstandsgerechtigden?

 

Doe je dit niet dan voel ik mij helaas genoodzaakt om in de raadsvergadering van april  een motie van wantrouwen tegen je in te dienen. Want een wethouder die zo denkt en zich zo uitlaat over de doelgroep waar hij voor verantwoordelijk is, dat is zowel voor mij als mijn partij onacceptabel.

 

In afwachting van je reactie.

 

Hoogachtend,

 

Wim Halm Fractievoorzitter BGE