Fractievoorzitter Wim Halm van Burgerbelangen Gemeente Emmen (BGE) heeft in de nacht van 1 op 2 april  een nachtdienst meegedraaid met de politie in gemeente Emmen.

 

BGE wilde een beter beeld krijgen van de werkzaamheden van de politie en de veiligheidproblemen, zoals de politie die in de praktijk tegenkomt in de gemeente Emmen. Tijdens de nachtdienst werd per auto een rondgang gedaan door een groot deel van de gemeente Emmen.

Fractievoorzitter Wim Halm van BGE: "Ik denk dat ik een redelijk goed beeld heb gekregen van wat de politie zoal 's nachts doet en tegen welke problemen zij aanloopt. Van de hoeveelheid werk dat ook 's nachts gebeurd sta je eigenlijk als burger en politicus te weinig bij stil. Mijn waardering voor de inzet van de politie, de kennis van het gebied en de vakkennis is er alleen nog maar groter op geworden na deze nacht."

 

Tijdens dit werkbezoek kwam ook het onderwerp cameratoezicht aan de orde. BGE is altijd voorstander van meer cameratoezicht geweest en is blij dat de opsporingsmogelijkheden voor de politie zijn toegenomen met meer cameratoezicht. 

 

Wim Halm.