Voorzitter,

 

BGE wil alle winnaars van de verkiezingen nogmaals feliciteren.

De PvdA heeft verloren, en de BGE heeft verloren maar de gedachten goed van BGE zit nu bij Wakker Emmen, gezien de ex BGEers zit dit wel goed.

 

 

De kiezer heeft op 3 maart 2010 gesproken en het lijkt ons niet zinvol en wenselijk de verkiezingscampagne vandaag nog eens dunnetjes over te doen, en hierbij de BGE wensen centraal te stellen of de verschillen te benadrukken.

 

De fractie heeft het bestuursakkoord gelezen en het staat vol met  vaagheden en goede bedoelingen en het belangrijkste is, bij wie komt de rekening te liggen van de bezuinigingen, dat staat er juist niet in en daar was BGE wel erg benieuwd naar. Het is de coalitie van de PvdA CDA en de VVD  die een akkoord hebben en die echte keuzes voor zich uitschuiven.

BGE pleit al jaren voor vermindering van het aantal wethouders. Helaas wordt hier in het bestuursakkoord niet voor gekozen. Met de bezuinigingen op komst was het een goede bijdrage geweest in de totale bezuinigingen en er was een als signaal een goed voorbeeld gegeven. Een gemiste kans dus.

 

Zoals u gewent bent van BGE zullen wij elk voorstel van College beoordelen en daar voor of tegen stemmen. BGE heeft geen behoefte om in dit stadium aan te geven wat haar aanstaat in het bestuursakkoord. De fractie van BGE  zal elk voorstel de komende jaren op zijn inhoud  beoordelen om zo een positieve bijdrage te leveren aan onze gemeente.

 

BGE wenst het nieuwe college veel wijsheid en succes toe de komende jaren.

 

Wim halm