Nee voor ons is een referendum geen fopspeen

daarmee schopt u ons tegen het zere been.

In principe zijn we voor een referendum, maar

alleen niet deze keer, maar een andere keer.

In principe zijn we voor een referendum, maar

 

net als de vorige keer, liever een andere keer.

In principe zijn we voor een referendum, maar

in dit geval denken we dat de inwoners het niet  begrijpen.

In principe zijn we voor een referendum, maar

een geschikte vraagstelling is bij dit onderwerp niet mogelijk.

In principe zijn we voor een referendum, maar

volgens de letter van de verordening kan het deze keer niet.

In principe zijn we voor een referendum, maar

volgens de verordening mag het in dit geval zelfs niet.

In principe zijn we voor een referendum, maar

alleen al vanwege de toonzetting deze keer niet.

Maar in principe zijn we dus voor een referendum.

 

Tegen het  referendum over verhuizing dierenpark stemden: PvdA, CDA, VVD, LEF!, Christen Unie, GroenLinks

Voor het referendum over de verhuizing dierenpark stemden: D66, DOP, SP, BGE, Wakker Emmen

 Als columnisten van Redactie BGE vonden we het referendumdebat van 29 september 2011, waarbij het ene kamp u en ons ook een stem wilde geven en het ander kamp u en ons juist geen stem wilde geven, een hoogtepunt in de Emmense democratie.  Het is gewoon goed om te horen dat beide kampen zich over u en ons zo ongerust maken en ons zoveel aandacht geven. En alles wat voldoende aandacht krijgt zal gaan bloeien, dus u en wij gaan zeker een bloeiende toekomst tegemoet. Maar of dat voor Emmen en politiek Emmen ook zal gelden?

En het angstzweet dat u kon ruiken, de stekeligheden die werden gewisseld, de harde woorden die vielen, de beschuldigingen over en weer, onze politici in Emmen weten dat wij van het politieke theater houden. En dus kunnen we de heren en dames politici alleen maar complimenteren met het feit dat ze zo dicht bij ons staan en dat ze aanvoelen wat we als "het volk" willen.  

Wij zouden de Emmense politici dan ook willen adviseren om maandelijks een Atalanta / Dierenpark debat te houden en hier geld voor te gaan vragen. Het zal zeker helpen in de financiele dekking van de plannen.  Maar omdat de meerderheid van de gemeenteraad van u en ons liever geen raad aanneemt, zal het er wel niet van komen. Jammer.

Redactie BGE

 

NB

De VVD is altijd al principieel tegen een referendum, maar in principe heeft de VVD het ook niet zo op overheidssteun aan bedrijven.

Wat mooi dat onze Harry van LEF! er ook weer eens bij was en wat knap van Harry dat hij u en ons, het gewone volk, veel vaker tegenkomt dan wij en u hem tegenkomen. Dat kunnen alleen zij die onzichtbaar zijn en zij die je het argumenteren niet meer hoeft te leren.

Zou Burgemeester Cees Bijl trouwens doorhebben dat als je steeds verwijst naar eerdere besluiten en aangeeft dat er principieel niets te kiezen is, dat je eigen voorstel er dan niet geloofwaardiger op wordt. En als de adviseur van Cees toch met hem gaat evalueren, neem dan ook even met Cees door: "Door stekelig te reageren naar de oppositie laat je de oppositie weten dat ze op het goede spoor zijn. Zo werkt het nu eenmaal in de jacht".Maar verder niets dan lof over onze burgemeester. Wij delen de kritiek uit bestuurlijk Nederland dan ook niet dat de Emmense wethouders door gebrek aan leiding van onze burgemeester bekend staan als "De 6 zonder stuurman uit Emmen" dan ook zeker niet.