Oud-voetbalbestuurder Henk Kesler wordt projectmanager van het Atalanta project in Emmen. Kesler was tot vorig jaar september 2010 directeur Betaald Voetbal bij de KNVB. Hij moet er voor zorgen dat het Atalanta project van bijna 500 miljoen euro van de grond komt met voldoende externe financiering. Daarbij gaat het om een nieuw dierenpark op de Es, de ondertunneling van de Hondsrugweg, een evenementenplein, een nieuw theater en een nieuwe invulling van de locatie hoofdstraat.


Redactie BGE wil Henk Kesler graag van dienst zijn, zodat hij snel ingewerkt zal zijn. Alle elf fractievoorzitters waar hij mee te maken krijgt willen wij hierbij dan ook aan hem voorstellen.

Doelman: Raymond Wanders (fractievoorzitter PvdA)

Jonge nog onervaren doelman. Pareert met verve de aanvallen op het Atalanta project en is betrouwbare bondgenoot van het college. Duikt bij het verdedigen van het project wel altijd in dezelfde hoek van vooruitgang en werkgelegenheid en beheerst de andere argumenten van de verdediging van het project nog te weinig.

Rechterverdediger: Johan Scheltens (fractievoorzitter VVD)

Jonge keiharde back. Voorstander van Atalanta project onder strenge voorwaarden. Onbekend is nog hoe flexibel hij is in het loslaten van de voorwaarden. 

Laatste man: Bouke Durk Wilms (fractievoorzitter CDA)

Geen hoogvlieger, maar wel gedegen. Laatste man zonder uitschieters naar boven of beneden. Verdediger van het Atalanta project.  Onbekend is of hij beïnvloedbaar is voor kritische geluiden vanuit provinciale CDA.

Voorstopper: Henk Huttinga (fractievoorzitter ChristenUnie)

Ervaren stopper. Wisselt kritiek en enthousiasme voor Atlanta project met elkaar af. Is goed coachbaar door collegepartijen.

Linkerverdediger: Carmen Hoogeveen (fractievoorzitter D66)

Denkt zowel aanvallend als verdedigend. Voelt zich daardoor vaak onbegrepen in haar nuances door de rest van het elftal. Nog steeds voorstander van het Atalanta project maar wel met meer twijfel dan voorheen. Gebruikt nog te weinig haar vrouwelijkheid en charme om anderen te overtuigen.

Rechter middenvelder: Ton Schoo (fractievoorzitter  Drentse Ouderen Partij)

Veel inhoud en loopvermogen ook al zou je het laatste gezien zijn postuur niet zeggen. Houdt de raad en anderen dag en nacht met van alles en nog wat bezig en dus ook met het Atalanta project. Gaat graag één - tweetjes aan met de spits van het raadselftal van fractievoorzitters.  Is kritisch op het Atalanta project, maar heeft wel positief Nee gestemd. Drukt zijn visies uit in aantal kilo's.

Centrale middenvelder: Harry Leutscher (fractievoorzitter LEF!)

In potentie de meest getalenteerde van het elftal. Door tijdgebrek en/of luiheid komen zijn kwaliteiten nog te weinig uit de verf. Lijkt zich vanwege verschillende andere interesses ook moeilijk te kunnen focussen. Voorstander van het Atalanta project en vindt geld geen rol spelen zolang er maar voldoende kwaliteit en uitstraling tegenover staat.

Linker middenvelder: Wim Moinat

Eigenzinnige linkspoot die zich alleen door goede argumenten laat overtuigen. Was eerst voorstander van het Atalanta project en is nu tegenstander van het Atalanta project.

Rechtsbuiten: Wim Halm (fractievoorzitter Burgerbelangen Gemeente Emmen, BGE)

Zoals een echte rechtsbuiten betaamt is hij erg grillig. Heeft moeite de (zij)lijn vast te houden. Samenspel gaat de ene keer beter als de andere keer. Is vanwege vele ideeën vaak onrustig. Heeft aangegeven dat er voor het dierenpark meerdere mogelijkheden onderzocht moeten worden. Heeft tot nu toe tegen alle Atalanta voorstellen gestemd vanwege de risico's.

Spits: René van der Weide (Wakker Emmen)

Heeft een neus voor het scoren in de media. Fel tegenstander van verplaatsing dierenpark en project Atalanta.  Laat zich om onbekende redenen nog weleens vervangen door raadslid Jos van Goethem. Van Goethem maakt van de Atalanta debatten graag een uitputtingsslag voor zijn tegenstanders en lijkt door te willen gaan tot de golden goal.

Linksbuiten: Jan Dijkgraaf (fractievoorzitter GroenLinks)

Artistieke en kunstzinnige dromer die in zijn eigen wereld lijkt te leven. Geen teamspeler. In het begin voorstander van het Atalanta project. Eind december 2010 in de media kritisch en negatief over het project vanwege de financiën.  Officiële standpunt op dit moment niet bekend, vanwege afwezigheid in de raad van 20 december 2010.

Reservebank: adviesbureau Twijnstra Gudde

Adviseert de gemeenteraad en fractievoorzitters bij het Atalanta project. Is van mening dat gehele elftal van het Atalanta spelletje nog te weinig begrijpt en nog te weinig doordrongen is van de ernst van de risico's. De elf hoofdrolspelers zijn verdeeld over de toegevoegde waarde van de adviezen. De ene groep denkt de adviezen niet nodig te hebben omdat ze het zelf wel allemaal weten en/of de adviezen hen niet goed uitkomen. Een andere groep waardeert de adviezen zeer, omdat ze leergierig zijn en/of de adviezen hen wel goed uitkomen en/of ze hun  eigen beperkingen kennen.  

Verzorgers: Griffie

Probeert alle 11 spelers zo goed mogelijk te ondersteunen, zodat zij de uitputtingsslag van het Atalanta project kunnen blijven volhouden de komende jaren. Gezien de oplopende spanningen lijkt uitbreiding met nieuwe ambtenaren met kennis van verzorgen van wonden op korte termijn noodzakelijk.

Wij hopen dat je met deze korte introductie iets wijzer bent geworden. Mocht je meer willen weten Henk, mail ons dan. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Columnisten Redactie BGE