"Arends nog lang geen Evenhuis" dat was het enige logische onderwerp geweest voor een opinie stuk deze week in het Dagblad van het Noorden.  

Maar omdat het DvhN steeds meer de affiniteit met de lokale politiek begint te verliezen was er deze week een opinie stuk van DvhN redacteur Gert Meijer te lezen over de twitter affaire van PvdA wethouder Bouke Arends  die ongezouten kritiek leverde en oordeelde over contacten van Ton Schoo met de PVV. (Zie bijlage voor opinie stuk)

 

In één opinie stuk zo vaak de journalistieke plank misslaan is bijna een gave op zich.Neemt Gert Meijer het in zijn stuk nog op voor PvdA wethouder Arends en hekelt hij Ton Schoo, blijkt vervolgens dat  Arends al lang spijt van zijn woordkeuze en heeft hij Ton Schoo zijn excuses aangeboden.

Als men bij het DvhN een beetje politieke mensenkennis en politieke affiniteit had gehad dan was het hen opgevallen dat de toon, inhoud en woordkeuze van wethouder Arends in zijn tweets toch wel erg afwijkend is van wat onder bestuurders landelijk en regionaal gangbaar is. Met afwijkend wordt dan o.a. bedoeld provocerend, beledigend, arrogant en onnodig kwetsend. Iets dat iedere  zichzelf respecterend journalist zou zijn opgevallen en bij zijn opinie stukken zou betrekken. In de column "De Emmense Geert Wilders hebben wij hier onlangs nog aandacht aan besteed.)

De  stijl de die wethouder Arends op twitter hanteert die  hanteer hij ook buiten twitter om, want dat zit nu eenmaal in zijn persoonlijkheid ingebakken. Weinigen die als bestuurder zo gemakkelijk vijanden maken als deze bestuurder. Voor de columnisten van Redactie BGE is de heer Arends dan ook een echte inspiratiebron,  maar of dit twitter- en ander gedrag van hem nu allemaal wel zo verstandig is voor een politicus / bestuurder?  Als je een lange politieke loopbaan nastreeft als politicus waarschijnlijk niet.

In dat opzicht zit er nog al een groot verschil tussen PvdA wethouder Bouke Arends en zijn voorganger PvdA wethouder Gezienes Evenhuis.  Evenhuis lokte nooit publiekelijk ruzies uit en Arends doet dit wel en doet dit graag. Evenhuis wist dat hij bij problemen beter op de achtergrond kon blijven en Arends wil bij problemen  altijd voorop lopen en vooraan staan. Evenhuis ging voor de onzichtbare macht en Arends wil zijn machtige positie dagelijks benadrukt zien. Evenhuis had begrip voor andersdenkenden of deed alsof en Arends gaat direct tekeer tegen iedere anders denkende.  Redactie BGE is / was het met beide PvdA politici meestal niet eens, maar Evenhuis was wel zo sluw als een Vos en Arends lijkt zo dom als een Ezel.

Het recept van Evenhuis was goed voor een carrière van bijna 15 jaar als Wethouder. Of het provocerende recept van Arends ook goed is voor een lange loopbaan als bestuurder ( wethouder / burgemeester / of anders)  is echter zeer twijfelachtig.

Arends heeft nu zijn excuses aangeboden aan Ton Schoo, maar zou er iemand zijn die denkt dat dit vrijwillig is gebeurd zonder aandrang van derden? Dit lijk wel erg onwaarschijnlijk gezien het karaker van Arends. Aannemelijker is het dat er vanuit het college van B&W op hem is ingepraat, want voor hen moet het ook onprettig zijn een collega in hun midden te hebben die onnodig provoceert en de verhoudingen  onnodig op scherp wil stellen.  Bij collegiaal bestuur  hebben zij namelijk alleen maar last van een verharding van de politieke verhoudingen.

Als PvdA wethouder Arends op deze voet doorgaat dan zal het nog een hele klus worden voor hem om deze 4 jaar als wethouder vol te maken.  De één zal hopen dat hij de 4 jaar niet redt en de ander zal hopen dat hem een lange bestuurlijke carrière gegund zal zijn.

 

Tot  slot willen wij u als trouw lezer nog even om hulp vragen bij het oplossen van het politieke raadseltje van DvhN redacteur Gert Meijer. Ton Schoo wordt door hem verweten dat hij pas onlangs voor het eerst een zin binnen 140 karakters wist te beëindigen. Ter illustratie dit is en zijn 140 karkater achter elkaar. (??????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????) Is er iemand die begrijpt welk punt van kritiek Gert Meijer hiermee wil maken richting Ton Schoo? Stuur uw reactie naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Redactie BGE

NB

Een politieke partij weet dat het niet verstandig is om kritiek te hebben op de media en het DvhN in het bijzonder. BGE heeft dit in het verleden bij regelmaat ondervonden. BGE heeft er van geleerd en  is dan ook terughoudend met haar kritiek op DvhN. Dat we nu een uitzondering maken komt omdat Gert Meijer in zijn inleiding bij het opinie stuk aangeeft dat we nieuws en journalistiek niet zo serieus moeten nemen en dat de media alleen nog maar bestaan uit mensen die hijgerig over elkaar heen tuimelen en die geen raad weten met het maken van nuances. Bij die zelfkritiek van het DvhN verbleekt alle kritiek van BGE uit het verleden en heden heeft geuit. En misschien kan de kritiek er toe bijdragen dat het DvhN ook weer een krant wordt voor mensen met een MBO opleiding en hoger. Zou mooi zijn voor Emmen.