De fractie van Burgerbelangen Gemeente Emmen (BGE) heeft tijdens de tweede ronde van de algemene beschouwingen een voorstel ingediend om een buslijn te realiseren vanaf station Nieuw-Amsterdam.

BGE diende vorig jaar al een motie in om een haalbaarheidsonderzoek te laten uitvoeren of een buslijn vanaf station Nieuw-Amsterdam naar Erica, Klazienaveen, Weiteveen en Schoonebeek tot stand zou kunnen komen.

Uit het onderzoek is gebleken dat er onvoldoende passagiersaanbod zou zijn. Dit is gebeurt op basis van een inschatting door het OV-bureau. BGE is van mening dat alle dorpen recht hebben op een goede OV-verbinding. In dit geval moet de politiek zijn verantwoordelijkheid nemen door er extra geld bij te leggen, wanneer dit niet zou gebeuren zouden alleen dichtbevolkte dorpen en wijken een goede OV verbinding hebben.

De totale investering zou rond de 4 √° 5 ton per jaar komen te liggen blijkt uit schattingen. Tijdens de eerste ronde van de algemeen beschouwingen was wethouder Holman niet negatief over een mogelijke busverbinding vanaf station Nieuw-Amsterdam.

fractie BGE.