In het voorjaar van 2006 werd René van der Weide als jongste raadslid gekozen namens Burger Belangen Gemeente Emmen (BGE).


Volgend jaar zijn er in maart weer Emmer raadsverkiezingen en de 22-jarige Van der Weide stelt zich opnieuw beschikbaar. In deze raadsperiode is de veel genoemde jongen uit Klazienaveen man geworden. Rene heeft zich ontwikkeld tot een begenadigd debater, met een forse bagage aan dossierkennis.


De onzekere trekjes van het eerst jaar in de raad is hij kwijt. "Ik durf met iedereen de discussie aan te gaan," klinkt het overtuigend.

 

René zegt te blijven opkomen voor de belangen van de jongeren in de gemeente Emmen.
Zo heeft hij geen hoge pet op van hoe de gemeente het project 'Youngster' uitvoert. "Het project is maanden geleden gepresenteerd en er is ook met veel tam tam een Youngster Hyves-pagina geïntroduceerd, met tot nu toe slechts ruim dertig leden. Dit college is veel te passief.


Wil je de jongeren bereiken dan moet je de straat op en naar de plaatsen waar jongeren zich bevinden, zoals bijvoorbeeld op scholen en in uitgaansgelegenheden. Je moet niet geld steken in afwachten, maar in doen.


Over PvdA wethouder Mariet Thalens is René van der Weide niet bijster enthousiast. "Deze wethouder heeft jongerenbeleid in portefeuille. Haar bedoelingen zijn vast goed, maar ze bakt er niets van. Ze is te afwachtend. Daarom komt het jeugdbeleid niet van de grond. Neem Blanco! Al jaren een verhaal van pappen en nathouden. Het duurt allemaal veel te lang. Groepen jongeren in deze gemeente vragen al jaren om ontmoetingsplekken.


En dan niet op het internet, maar in de woonbuurt." Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 hoopt René dat zijn partij kan profiteren van de afkeer tegen het zittende kabinet van CDA, PvdA en CU. "In 2006 profiteerde de toen landelijk in de oppositie zittende PvdA van de kritiek op het toenmalige kabinet Balkenende.


Ik hoop dat BGE de drie zetels weet te verdubbelen. Dan worden we waarschijnlijk de derde partij." 

bron. Emmen.nu.