BGE wil achterstallig onderhoud aanpakken

De fractie van Burgerbelangen Gemeente Emmen (BGE) wil bij de voorjaarsnota extra geld uittrekken om achterstallig onderhoud van wegen en groen aan te pakken.

BGE is van mening dat het bestaande goed op orde moet zijn alvorens er in grote projecten wordt geïnvesteerd. Jaarlijks gaan er miljoenen in fondsen om grote projecten te financieren maar achterstallig onderhoud wordt door het Emmer college niet aangepakt, aldus BGE.

Raadslid René van der Weide: “Er is veel achterstallig onderhoud in het grijs en groen en er wordt geen extra geld uitgetrokken om dit te verbeteren.

In totaal is er 25,5 miljoen euro over in de voorjaarsnota en daar wordt geen euro extra besteed om het achterstallig onderhoud weg te werken. Het wordt tijd dat er een forse inhaalslag gemaakt wordt want deze problematiek speelt al jaren.”

De partij wil daarom een fonds in het leven roepen en deze jaarlijks te vullen om het achterstallig onderhoud aan te pakken. BGE ziet doormiddel van deze financiële meevaller de kans om te investeren in het openbaargebied en wegennet in de gemeente Emmen.

Wel betreurt de partij dat het college zelf geen initiatief heeft genomen om deze problematiek aan te pakken.