"Nu kunnen jongeren tot in de vroege uurtjes stappen en alcohol drinken. Tegen de tijd dat ze de kroeg uitkomen, liggen de meeste mensen op bed. Dan is er minder sociale controle. Sommige jongeren kunnen daar niet mee omgaan en veroorzaken geluids¬overlast en vernielingen. Daarom ben ik voorstander van een sluiting van de horeca om 2.00 uur.", zegt raadslid Wim Halm (BGE) in reactie op de vorige stelling.

"Bovendien zijn jongeren die de hele nacht stappen de volgende dag niet vooruit te branden. Dan blijft er weinig tijd over om in het weekend als gezin dingen samen te doen. Dat is jammer. Ons weekend stond altijd in het teken van de kinderen: fietsen, turnen. Tegenwoordig worden kinderen veel meer aan hun lot overgelaten." Het raadslid is overigens niet tegen het uitgaan zelf: "Sommige horecaondernemers zijn bang voor hun bestaan als ze eerder sluiten.

Dat is niet nodig, want het feest begint gewoon vroeger. Ik ben in het verleden ook veel op stap geweest Toen waren de disco's om 20.00 uur al bomvol!" Eén derde van de stemmers op de stelling vindt net als het raadslid dat de horeca eerder dicht moet. Voor Wim Halm komt de uitslag.niet als een verrassing. "Dit soort geluiden hoor ik vaak als ik mensen spreek. Bijna iedereen wil dat de openingstijden worden teruggedraaid, maar niemand durft hier iets aan te doen. Ik vind dat we moeten doen wat de burgers willen!"