De lokale politieke partij Burgerbelangen Gemeente Emmen (BGE) heeft vanaf heden elke vrijdagmiddag een politiek spreekuur. Ex Pvda-raadslid Jos van der Kolk uit Erica zal de vaste jurist worden bij BGE.

Van der Kolk zal zich gaan inzetten om leden en sympathisanten van BGE te helpen om misstanden in de gemeente Emmen aan de kaak te stellen. Van der Kolk:" In mijn werk als jurist loop ik regelmatig tegen zaken aan waar de gemeente niet handelt in het belang van de burgers maar dubieuze besluiten neemt.

Ik zal mij dan ook voor de volle 100% inzetten om bestuursrechtelijke conflicten met de gemeente Emmen op te lossen. BGE zet zich al jaren in om willekeur in de gemeente Emmen te bestrijden. Van der Kolk zal in samenwerking met Henk Menger uit Oldeberkoop de zaken juridisch aanpakken. Menger heeft zijn sporen al verdiend op dit gebied en ziet de samenwerking met Van der Kolk met vertrouwen tegemoet. Burgers die tegen de ambtelijke muur in Emmen aanlopen zijn van harte welkom om hun verhaal te komen vertellen. Via de website www.bgemmen.nl kan er een afspraak worden gemaakt.

BGE krijgt vele klachten binnen van burgers die vastlopen in het ambtelijke apparaat en worden tegen gewerkt. Natuurlijk zijn ook burgers welkom voor alle andere zaken binnen de gemeente Emmen. Door middel van dit spreekuur wil BGE zich nog meer voor de burgers inzetten.

De taak als volkvertegenwoordiger moet verder reiken dan alleen de raadszaal.