Wat al jaren bekend was maar nu steeds meer naar buiten komt, is de overbodige en irritante herrie in deze partij. Herrie waar we het allemaal best zonder kunnen stellen.

Herrie ook waar we zo snel mogelijk vanaf moeten. En dat zal zijn beslag nu gelukkig moeten krijgen in de rigoureuze verjonging van het CDA die onlangs is aangekondigd door Jumelet..

Voor de volgende verkiezing zal iedereen in het CDA-Emmen boven de 30 jaar het veld moeten hebben geruimd, zo heb ik gehoord.

Dus ook Herrie zal zonder partijfunctie verder door het leven moeten. Jammer voor Herrie Thole, goed voor de rest van Emmen. Eindelijk verlost van het percentagefetisjisme van deze cijfern**ker.

Als je neiging tot fetisjisme hebt, hou het dan voor je zelf, zou ik zeggen. Val er niet je omgeving mee lastig. En hou die interpretaties, die zonodig open CDA deuren moeten intrappen uit de kranten. Het zijn toch maar cijfermanipulaties die tot doel hebben de vermolmde CDA standpunten van een onderbouwing te voorzien.

Hoe heeft het (in godsnaam) zover kunnen komen dat iemand met zo'n ziekelijke neiging het CDA zo zonder tegenspraak heeft kunnen domineren. En dat onze plaatselijke "Sufferdjes" als Emmen-nu en de Zuidenvelder en de Drenthse bijlage van het Dagblad van het Noorden daar zo gretig in mee zijn gegaan.

Je vraagt je inmiddels af of de PvdA in een coalitie zit met het CBS in plaats van het CDA! Zijn laatste overbodige observaties betreffen de aanwezigheidsquote van de raadsleden. En sommige bleken niet 100% aanwezig! O foei!

Het juiste verhaal achter de cijfertjes heeft hij wel even vergeten te vermelden. Kuper (de wethouder) was wél 100 % aanwezig, maar het was misschien beter geweest van niet. En als je als raadslid van BGE b.v. van de steiger mietert en in een korset ligt dan blijkt de raadzaal opeens niet goed geoutilleerd om je toch te ontvangen.

En de voorgestelde vervanger mocht het dan weer niet van Herrie en de zijnen tijdelijk overnemen! Van Herrie geen eervolle vermelding voor zoveel plichtsbetrachting van het BGE raadslid, integendeel: geen vermelding, doodzwijgen.

Maar dan wel in de krant jezelf en de jouwe als 100% aanwezig opvoeren. Vergeten er bij te vermelden dat Herrie zelf zijn taken daar 100% heeft verzuimd en dus 100% gemist kan worden! Wat heeft deze man nu ooit gepresteerd in de raad?

Ja, onlangs heeft hij opeens overbodige vragen gesteld in de commissie Wonen: en jawel, makkelijk te raden, over de huisnummering! Wie heeft deze man wijs gemaakt dat het manipuleren van cijfers onderdeel van het besturen is? Toch niet zijn collega's uit het College hoop ik, al kunnen die er ook wat van. Maar goed, we zijn bij de volgende verkiezing (goddank) van de man af dat is wel zeker.

Tenminste als het CDA echt gaat verjongen zoals ze heeft aangekondigd. Tijdens de laatste verkiezing stemde slechts 4 promille van de bevolking op deze cijferaar en dat was 30% minder dan bij de verkiezingen van 2002.

Zijn populariteit is ondanks zijn verwoede pogingen dus tanende en dat zal hem binnen het CDA ook niet helpen. Eigenlijk wel zielig ook, want hij heeft straks geen uitlaatklep meer voor zijn trauma. Want dat is zijn aandoening natuurlijk wel.

Herrie was blijkbaar al bij de geboorte een druktemakertje, vandaar ook zijn naam. Zijn ouders hadden een paar dagen de tijd om een passende naam te bedenken en als ze dan weloverwogen met zo'n naam komen dan is er wel wat loos.

In zijn vroege jeugd moet het niet minder geweest zijn. Zijn cijfertrauma schijnt hij opgelopen te hebben doordat zijn vader steeds zou hebben gezegd: jongen tel eerst eens tot tien voordat je wat zegt.

En als hij dan wat zei, zou zijn moeder weer hebben geroepen: ik tel tot drie en dan houd je je waffel. Sindsdien valt er met Herrie niet meer normaal te praten en beziet hij de wereld slechts in cijfertjes. We weten nu hoe hij eraan kwam, ik ben open voor suggesties over hoe hem er weer van af te helpen.

Wat een genoegen dat ik ook even met mijn bijl in deze cijfersoep heb mogen roeren, eet u smakelijk, groet, De redactie