ImageEn dan krijg je op 3 februari 2009 de Zuidenvelder op je deurmat en zie je op de voorpagina een PvdA advertentie met de tekst “De PvdA maakt zich sterk voor de EMCO”. 

En spontaan komen er een aantal rillingen over je lichaam en een aantal feiten uit je lange- en korte termijn geheugen komen spontaan naar boven. 

De PvdA heeft toch al tien jaar de meeste wethouders in het college? Maar nog nooit al die tijd een PvdA wethouder verantwoordelijk gemaakt voor de EMCO.

Want als grootste partij geef je de sociale probleem dossiers gewoon aan je volgzame coalitiepartner, toch? 

En was het niet PvdA wethouder Gezienes Evenhuis die de WWB in 2008 weg heeft gehaald bij de EMCO, waardoor de verliezen verder zijn gaan oplopen? 

En was het niet PvdA wethouder Jenne Holman die eind 2008 een deel van het groenonderhoud heeft weggehaald bij de EMCO, waardoor de verliezen weer verder zullen oplopen? 

Als dit voorbeelden zijn van een  PvdA die zich sterk  maakt voor de EMCO, dan hou ik mijn hart vast voor de EMCO als de PvdA zich niet meer sterk maakt voor de EMCO. 

Maar het begrip “Links lullen, rechts vullen” vindt zijn oorsprong dan ook niet voor niets in de ergernissen van mensen over het verschil tussen woorden en daden van de PvdA. 

Ik hoop niet dat ik het gras hiermee voor de voeten van Cees de Biel heb weggemaaid. 

W.g.: Een sympathisant van de EMCO medewerkers in deze moeilijke tijden.