ImageTijdens de afgelopen raadsvergadering van donderdag 26 juni werd er een politiek belangrijk jaarstuk behandeld, de zogenaamde kadernota.

Deze kadernota is een voorloper van de begroting 2009 en hier kunnen politieke partijen hun ei kwijt. Burgerbelangen gemeente Emmen kwam tijdens deze raadsvergadering met vier voorstellen.

De voorstellen betroffen het realiseren van een hangplek voor jongeren in Klazienaveen. Dit voorstel werd raadsbreed gedragen en het betreft een zogenaamde ‘pilot’ vorm. Deze kan na afloop worden geëvalueerd en kan zodoende misschien in meerder dorpen worden toegepast zodat er in de gehele gemeente hangplekken voor jongeren ontstaan.

De overige voorstellen van BGE waren de clinic veilig uitgaan en het project ‘derde helft’. Deze projecten zullen op scholen en in sportkantines gaan plaats vinden en is met name bedoeld jongeren bewust te maken van alcohol.

Het laatste voorstel is een motie waarin BGE wil dat de gemeente openbaar toiletten gaat plaatsen in Klazienaveen-centrum en Emmen-centrum.