Jan Marijnissen hangt de kap aan de wilgen, met voorspelbare gevolgen: iedereen en vooral zijn tegenstanders roemen nu zijn kwaliteiten en successen.

Inderdaad heeft hij een indrukwekkende staat van dienst.

Dat hij zich nooit iets aan de afdeling Emmen van de SP gelegen heeft laten liggen omdat hij wel iets beters had te doen, zullen we hem maar vergeven.

Vergeten zijn we het nog niet en de publicitaire gevolgen van het gemodder in Emmen zijn al jaren rampzalig voor het product SP.

Misschien dat Jan, nu hij het wat rustiger aan gaat doen even de afdeling Emmen kan uitbaggeren.

Want dat is inmiddels een schier onuitputtelijke kweekvijver van mislukkelingen geworden.

Zo maar wat namen in volgorde van opkomst, maar meer nog van afgang:

Hans van Rossum, verliet de partij en begon voor zichzelf en nam Otto Heininga op sleeptouw, tot die afhaakte toen van Rossum een politiek familiebedrijf opzette.

Wat er van het laatste is geworden, is algemeen bekend.

Saarloos jr., heeft niemand ooit meer iets van gehoord.

Gerrit Zondag, was een blauwe maandag raadslid maar vertrok even snel als hij kwam.

Gerrit Mans, liep liefst tweemaal over en daarna vast.

Broer Dokter sjouwde blindelings achter Gerrit Mans aan.

Petra Hovestadt, pleegde kiezersbedrog door achteraf niet te willen verhuizen voor haar zetel met voorkeursstemmen en die zo te verliezen.

Wim Moinat, mooi nooit in de raad aanwezig en toch zijn zetel maar niet overdragen.

Allemaal mensen wier politieke oog groter was dan hun politieke maag.

Maar het kan nog erger.

Zeer onlangs ploeterde er weer zo'n tot mislukken gedoemde opportunist in de SP-vijver.

De ledenraad sloeg hem aan de haak als voorzitter nota bene.

Deze politieke windbuil: Jack van Beek, wiens enige prestatie tot dusver is dat hij een verhaal aan de pers en vooral aan Gerard de Kleine wist op te dissen over vermeende homo- en xenofobie bij leden van BGE.

Hij was ooit gegadigde voor een plaats op de lijst van BGE en mocht uiteindelijk de laatste plaats bezetten, waarop hij verkoos dan maar op het wrakke scheepje Dorpsbelangen aan te monsteren, om uiteindelijk daarmee schipbreuk te lijden, kennelijk in de SP-vijver.

Intussen zou hij als oud BGE-lid informatie hebben uit een "vergadering" van de partij BGE in de Giraf ergens in januari 2006.

Rancune was een voor de hand liggend motief.

Uiteindelijk bleek het dus om een wel heel ruime persoonlijke interpretatie van van Beek te gaan van soundbites opgepikt van een gemengd politiek gezelschap aan de bar in de Giraf.

Toch wel even wat anders zou ik zeggen.

Niettemin, Gerard de Kleine, die, zijn naam zegt het al, niet in de wieg is gelegd voor groot journalistiek werk en daarnaast al jaren kampt met ernstige chronische doofheid aan zijn wederhoor orgaan, zag meteen brood (en de broodnodige borrels!) in dit verhaal.

Het gevolg was een stukje van zijn hand dat u hieronder in de herhaling kunt zien.

Geen feit klopte of was geverifieerd en zijn voorspellingen zijn achteraf lachwekkend als je beseft dat de door hem bewierrookte Harm Brummel, Jos van Hees en Harry Leutscher tot die politici behoren die zich zodanig verslikt hebben in hun ambities dat ze van het politieke toneel moesten verdwijnen.

Wim Halm zwaait echter nog steeds met zijn "boemerang" in het centrum van de Emmer politiek.

Halms gedicht over Harry Leutscher bleek in tegenstelling tot het proza van de Kleine ook van betere voorspellende waarde te zijn.

Het gedicht is ook nog op deze site te lezen.

Zelfs de Hoge Raad gaf Wim Halm gelijk: opnemen zonder aankondiging van zakelijke gesprekken en vervolgens de transcripties in de rechtszaal gebruiken mag en is zelfs gebruikelijk bij o.a. banken en verzekeringsmaatschappijen.

Zo'n door en door slecht opiniestuk schrijven als Gerard de Kleine deed is op zichzelf natuurlijk ook wel weer een prestatie en het lukt hem steeds beter en het doel heiligt de middelen tenslotte.

De rancune zat natuurlijk ook diep bij hem, nadat zijn broodheer vlak daarvoor door BGE in het Vara programma "De Leugen Regeert" te kakken was gezet.

Dat filmpje kunt u ook nog op de site vinden.

Dat een rancuneuze fantast als van Beek en een even rancuneuze journalist als de Kleine als echte wapenbroeders tot zo'n gelegenheids deal komen is nog tot daar aan toe, maar dat de Socialistische Partij zo'n figuur dan tot voorzitter kiest is je reinste kamikazetaktiek.

Deze vis wordt nog eens duur door hun betaald, dat voorspel ik ze.

U dacht natuurlijk: dat kan niet missen Cees gooit zijn bieltje in die SP-vijver, maar mooi niet dus.

Het gaat immers weer de goede kant op met de Emmer SP, elke verkiezing weer van voren af aan beginnen is toch hun streven?.

De redactie.