ImageDe ontwikkelingen in Emmen voltrekken zich momenteel in een snel tempo.

Zo ook in Emmen zuid. Op zich staat BGE positief ten opzichte van de plannen rond de Laan  Nieuw Amsterdam, maar dit station is in onze ogen een stap te ver.

De voorzieningen in Bargeres en Emmen centrum zijn wat ons betreft voldoende voor het afdekken van de reizigersbehoefte van Emmen. BGE geeft de voorkeur de huidige openbaarvervoer voorzieningen verbeterd moeten worden.

BGE kan niet met een voorstel akkoord gaan om een nieuw station te financieren met een te kort van bestcase 2.3 miljoen en een worstcase tekort van 3.7 miljoen op een totaal plaatje van 20 miljoen euro.

BGE is dan ook van mening dat van dit geld de huidige verbindingen, stations en haltes moeten worden opgeknapt. BGE lijkt dit een betere investering voor alle burgers van de gemeente Emmen dan een station bij de Delftlanden. BGE verzoekt het college ook om de mogelijkheden voor een nieuwe buslijn te onderzoeken van station Nieuw-Amsterdam via Erica en Schoonebeek en eventueel eindigend in Coevorden.

Het college heeft hierop niet willen reageren in de commissie vergadering van 14 mei j.l. BGE gaat hierop een motie indienen om het college te verzoeken een buslijn vanaf station Nieuw-amsterdam te onderzoeken.

Fractie,  Burgerbelangen Gemeente Emmen.