ImageRené van der Weide, verreweg het jongste gemeenteraadslid van Emmen, kondigde onlangs in de krant aan, de straat op te gaan.

René zit voor Burgerbelangen Gemeente Emmen (BGE) in de gemeenteraad. De 20-jarige tweedejaars student commerciële economie aan Windesheim in Zwolle ging in maart niet alleen in zijn woonplaats Klazienaveen, maar ook in Zwartemeer en Erica de straat op. 
 
  Hij ging met ongeveer 100 burgers in gesprek.
Het streven was een goed beeld te krijgen over hoe ‘het volk‘ denkt over hun dorp. Volgens René van der Weide waren de meeste mensen enthousiast over de aanpak en heeft hij de uitkomsten van enquête uitgewerkt.

"In Klazienaveen willen jongeren meer horeca in het dorp. Ze vinden dat er maar weinig te doen is. Een ergernis bij ouderen is de slechte onderhoud van groen en van de fiets- en voetpaden in Klazienaveen. Bijzonder is wel dat de meeste de inwoners het woon en winkelcomplex Het Schip geaccepteerd hebben. Dat komt mede door de fraaie invulling van het openbaar gebied bij het Het Schip. Ook het reuzenrad, dat eind december zijn rondjes draaide in Klazienaveen, is positief ontvangen. Veel onvrede is er over het onderhoud van de tennisbaan en het voetbalveld bij de vijver in de Molenbuurt. Ik ben er geweest en geef de klagers gelijk. Er ontwikkelt zich daar een prachtige nieuwe woonwijk, maar dit is een aanfluiting."

René van der Weide constateert dat in Zwartemeer de inwoners meer seniorenwoningen willen. Wat hem opviel was dat bijna iedereen enthousiast is over Het Sportlandgoed, over de sporthal in het dorp en de prestaties van Hurry-up. "Ontevreden zijn ze over het wegenonderhoud in het dorp. Vooral in De Banken en De Huizen zijn de wegen dramatisch slecht. In Erica zien de inwoners graag dat het winkelcentrum eindelijk eens wordt opgeknapt. BGE is voornemens om meermalen per jaar de straat op te gaan.

bron. Emmen.nu