ImageVoorzitter als  je je ogen dicht doet dan ontstaat welstand, dan zie je wat mooi is en wat niet mooi is of lelijk.  Het is inmiddels wel bekend dat BGE tegen welstandbetutteling en overheidsbetutteling is.

Het verslag van de commissie welstand is zoals haar adviezen. Een lauwe soep van haar gebruikelijke vage terminologie en begrippen.

De PVDA wilde zo graag weten wat er onder de bevolking leeft.

Welnu, de commissie heeft in ieder geval voor deze Partij van de Regelneven boven water gekregen dat commissie zelf grote irritatie opwekt bij de burger die verplicht van haar diensten gebruik moet maken. BGE heeft daar in het verleden ook al meerdere keren op gewezen. Het enige positieve wat er in het verslag te bespeuren valt is dat de commissie nu zelf ook dolgraag welstandsvrije gebieden wil.

Welnu, BGE wil een gemaximaliseerd welstandsvrij gebied: namelijk de hele gemeente. We moeten af van het idee dat alleen mensen die lang doorgeleerd hebben weten wat goede welstand is voor iedereen. BGE is van mening, dat als je alles tot een soort eenheid wilt reguleren, dat je juist dan een geringe afwijking als storend gaat ervaren. Als er een grotere verscheidenheid is wordt dat als geheel weer als een aanvaardbare eenheid ervaren. Kijk maar eens rond in België en je ziet wat BGE bedoeld.

Fractie Burgerbelangen Gemeente Emmen