Een gesneuvelde voorruit van zijn woning en een poging tot brandstichting. Raadslid Wim Halm van Burger Belangen Gemeente Emmen (BGE) is er enkele dagen later nog steeds ontdaan over. De 58-jarige inwoner van Emmer Compascuum, heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling en een poging tot brandstichting.

Ten tijde van het voorval lagen Halm en zijn vrouw te slapen. Bij de aanslag raakte niemand gewond. Naast dat de voorruit van de woning aan Kanaal B werd vernield, is er ook getracht in de nacht van zondag op maandag een geparkeerde auto in brand te steken. Die auto stond pal naast de woning bij de voordeur. Naast de auto werd een jerrycan met benzine aangetroffen en wat kranten.

Enkele jaren geleden was het raadslid uit Emmer Compascuum ook al slachtoffer van vernieling. Toen werden meerdere ruiten van zijn woning ingegooid. Ook daar is toen aangifte van gedaan maar de dader(s) zijn nooit aangehouden. Wim Halm wil in het kader van het onderzoek inhoudelijk niets kwijt. Wel zegt hij burgemeester Cees Bijl van Emmen langs is geweest. "Dat heeft met erg goed gedaan," aldus het aanslagen raadslid. Wim Halm overweegt na dit ernstige incident strenge veiligheidsmaatregelen te gaan nemen in en om zijn woning.

Politiewoordvoerder Ramona Venema heeft Halm na de poging tot brandstichting gesproken. "Zoiets heeft een enorme impact op een gezin en een dergelijk voorval is zeer ernstig. Wij zijn druk bezig met het onderzoek naar de poging tot brandstichting. Zolang er geen concrete bewijzen zijn, blijven we daarop onderzoeken. Het woord aanslag vind ik vooralsnog te zwaar."