ImageDe busbaan op het oostelijk deel van de Hondsrugweg in Emmen gaat binnenkort open voor het autoverkeer. De gemeente Emmen wil zo de doorstroming van de bussen en het autoverkeer verbeteren. Steeds vaker loopt het verkeer op de Hondsrugweg muurvast.

Op de oostelijke rijbaan veroorzaken vooral de afslagen met de Ermerweg, Van Schaikweg, Baander en Weerdingerstraat de nodige verkeersproblemen.


Doordat het afslaande verkeer vaak stil komt te staan, wordt het busverkeer geblokkeerd. Wethouder Jenne Holman van de gemeente Emmen reageert naar aanleiding van vragen van Wim Halm, raadslid namens Burgerbelangen Gemeente Emmen (BGE) over het gebruik van de busbaan. Volgens de wethouder zijn maatregelen noodzakelijk omdat Conexxion, verantwoordelijk voor het stadsvervoer in Emmen, in verband met het oponthoud problemen heeft met de dienstregeling. "Er zijn mensen die daardoor de aansluiting op een andere buslijn missen of in sommige gevallen zelfs de trein."

Uit de beantwoording van de BGE vragen blijkt verder dat per etmaal ongeveer 140 bussen gebruik maken van de busbaan in het centrum van Emmen. Wethouder Holman zegt dat niet alleen de verkeerintensiteit de oorzaak is van de verkeersproblemen op de Hondsrugweg.

"Neem de situatie afslag Willinkplein/Baander. Ondanks dat duidelijk aangeven wordt wanneer het parkeerterrein vol is, slaan velen toch af. Alleen de slagboom van het parkeerterrein gaat niet omhoog. Levert naast veel irritaties, ook filevorming op. Inmiddels zetten we ter plekke verkeersregelaars in om de doorstroming te verbeteren. Verder zijn er plannen om een extra ontsluiting ter hoogte van het Woonpark Iris te realiseren. Met Wooncom, eigenaar van een deel van de benodigde grond, zijn we in overleg."