Ikke, ikke en de rest kan stikke.

Ziedaar het klaarblijkelijke motto van Bouke Arends, de fractievoorzitter van de PvdA-fractie in de gemeeteraad. Wie via de PvdA-site op Boukes persoonlijke site komt ziet dat hij de eerste vier zinnen op zijn site met ik begint.

Een goed begin is het halve werk denkt Bouke waarschijnlijk en hij gebruikt de site verder vooral om zichzelf veel complimentjes te geven. De Emmer politiek wordt bekeken door de roze bril van Bouke.
Op de site van Bouke en op de PvdA-site wordt echter met geen woord gerept over de andere fractieleden. Die doen er kennelijk niet zo toe.


Bouke schetst op zijn site een beeld van zichzelf als een ambitieuze alleswetende en allesvoorzienende leider die iedereen en vooral de oppositie afzeikt en vergeet zijn fractiegenoten te betrekken in zijn onmetelijke successen. Een echte tunnelvisionair die Bouke.


Nuances zijn hem ook vreemd: Wilders is een fascist en de SP-ers zijn communisten en dat zijn verderfelijke ideologieen. Bouke geeft op de site een opsomming van door hem goedgekeurde ideologieen, waaronder natuurlijk die van de PvdA.


Zelf heeft hij willens en wetens een nieuwe dimensie van de stalinistische fractiedicipline in de raad geintroduceerd. Houdt hij fractiegenoten bewust totaal afzijdig in discussies en besprekingen, bij de stemmingen zijn ze wel weer zijn perfect geinstrueerde ja-knikkers.


Samen met de meelopertjes van het CDA zijn ze een goed te controleren meerderheid.
Het is de grote one-man-show van meester Bouke en zijn slaafjes. Een met het nodige gooi en smijtwerk verkregen positie, maar toch.


De oppositie wordt op de site ook nog geringeloord, die moet niet zeuren, maar met concrete voorstellen komen, zodat die vervolgens door Bouke zijn stemvee kunnen worden weggestemd.


Jammer voor Bouke dat de oppositie niet zo masochistisch is dat ze zich door hem laat kastijden.
In het Rundedaldebat liet ze dat spelletje aan zich voorbijgaan en diende meteen een motie van wantrouwen in.


Dan vindt Bouke het niet leuk meer want zo had hij het zich niet voorgesteld en dan gaat hij zelf zeuren.
Het Rundedaldebakel was toch maar een klein verlies van 2,1 mljn Euro en de oppositie wist toch dat ze dat risico liep?


O ja Bouke? Was de oppositie niet wijsgemaakt door Klaver dat hij zijn binnenzak vol had met tuinders uit het westen die nog even geheim wilden blijven? Wie bang is voor zulke stropjes moet niet in de politiek gaan vindt Bouke laconiek. Laat hij daar nou wat het College van Emmen betreft gelijk in hebben.


In Emmen smijten we immers met de regelmaat van de kalender geld weg zonder resultaat en PvdAers hebben daar natuurlijk allang een immuniteit tegen opgebouwd. Gauw recht praten wat krom is en hup op naar de volgende strop. Wie vlekkies krijgt van zulke draaikolken waar miljoenen in verdwijnen is veroordeeld tot een bescheiden rol in de oppositie.


Want Bouke: 2,1 mljn Euro voor 100.000 inwoners is wel 21,-- Euro per persoon. Voor een gezin met 3 kinderen dus meer dan 105,-- Euro, oftewel een gezinsbijdrage van fl 231,-- voor een verhuizing van 1 Emmer tuinder! Even uittesten hoe laconiek hij op mijn declaratie van dit bedrag bij hem persoonlijk reageert.

www.boukearends.pvda.nl
Het kapbieltje der in!

De redactie.